• Свеж
Casio 9750gii Графички Калкулатор, 21-Цифрен LCD

Casio 9750gii Графички Калкулатор, 21-Цифрен LCD

DEN 1.00

Од стока
Во продавницата

Не го терајте вашиот студент да се задоволува со истата технологија секоја година. FX-9750 GII доаѓа преполн со бројни подобрувања, вклучувајќи USB конекција, карактеристики НА СТАТИСТИКАТА НА AP, графикони за пити, графикони за ленти и многу повеќе. НА КАСИО USB моќ графички девизен курс 9750gii се препорачува за студенти кои се преземање на голем број на различни нивоа на математика и наука курсеви, од пред-алгебра на физика. Овој калкулатор има и можности за фаќање, клип и залепување. Калкулаторот За Графицирање Casio FX-9750 GII е исто така способен да графицира x=односи. Casio FX-9750 GII Калкулатор За Графицирање, Мени Базирано На Икони : графички правоаголни, поларни и параметарски функции и нееднаквости, графичка анализа, рационализирано решавање за пресретнувања, раскрсници и многу повеќе. Способен за графицирање на х= односи. Вградено графицирање на конусни делови. Лесно пресметајте ги вредностите за дадени независни/зависни вредности. Создадете табели со вредности од дадени функции и генерирајте парцели и графикони од табели. Снимање, клип и вметнете способности. Калкулаторот за графицирање на касио е интерактивен решавач на равенки. Пред влез потсетиме. Не Е Компјутерски алгебарски систем (CAS) калкулатор. Се препорачува за студенти кои земаат Пред-Алгебра, алгебра I И II, Геометрија, Тригонометрија, Ап Калкулус, АП Статистика, Биологија, Физика и Бизнис И Финансии.

Карактеристиките

Вака можеби ќе ви се допадне