• Свеж
20 Век - Горно Средно Ниво : Пијано

20 Век - Горно Средно Ниво : Пијано

DEN 0.33

Од стока
Во продавницата

Композитор биографии, историски белешки и пракса и перформанси совети на англиски јазик. (Ширмер Перформанси Изданија). Серијата Од 20 Век претставува музика од некои од најголемите композитори од модерната er, композитори кои напишале целосен опсег на музика за оркестар, гласови, пијано и камерни ансамбли, во големи и големи форми. Но, тие исто така го ценеа музичкото образование и компонираа интересна музика за да го поттикнат напредокот на студентскиот пијанист. Делата на овие композитори го водат студентот не само до техничко владеење, туку и да стане поцелосно формиран, имагинативен музичар. Кога голем талент ќе го сврти вниманието кон пишување кратко парче ограничено ниво на тежина за учениците, се пристапува со истата symетика, темперамент, вкусови и креативен изум што се применува при составување симфонија, опера или концерт. Овие извонредни минијатури се комплетни дела на безвременска уметност. Преку нив мајстор музичар од минатото индиректно предава напредувачки музичар од сегашноста и иднината. Содржина : Бербер : Отровен Бршлен Од Свежо Од Западен Честер (Некои Џезинг) * Барток : Багател Бр. 1 од Четиринаесет Багатели * Танц На Мечка Од Десет Лесни Парчиња * Зок куба бата (Стап Танц) Од Романски Народни Танци * Буланжер : Д ' ун виеу жардин (Стара Градина) од троис морсо истурете пијано * Бурли : На Свиткано колена Од Од Саутленд * Дело Џоио : Светло Од Апартман За Пијано * Кабалевски : Селекции Од 30 Парчиња За Деца, оп. 27 : Воен Танц, Етуд Во Ф-Мајор * Хачатуријан : иван е многу Зафатен Од Авантурите На Иван * Селекции Од Десет Парчиња За Младиот пијанист : леопардот на клацкалка, Тапан За Стапица * Муцински : селекции од летен дневник, Оп. 19 : Утро шеталиште, Парк Сцена * Пинто : Трчај, Трчај! Од Сцени Инфантас (Сеќавања Од Детството) * Прокофјев : селекции Од Музика За Деца, Оп. 65 : Тарантела, Марш На Скакулци * шуман : селекции Од Три Сет На Резултати : Движење I, Движење II, Движење III * Шостакович : Лирски Валцер Од Танци На Кукли * Тен : избори од Осум Спомени во Акварел, Оп.1 : Грав Стакато, Сина Калуѓерка. Ширмер Перформанси изданија функција композитор биографии, историски белешки, и пракса и перформанси совети. 20 Век - Горно Средно Ниво : 23 Парчиња Пијано.

Карактеристиките

Вака можеби ќе ви се допадне